Update) openen Global Dance Centre (brief naar burgemeesters: Gemeente Almere, Diemen en Rotterdam

 

Beste leden, ouders en verzorgers,

Omdat er na de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 bij ons nog veel onduidelijk heerst hebben we middels onderstaand schrijven ons gewend naar de burgemeesters van gemeente Almere, Diemen en Rotterdam. Deze brief brengen we dan ook bij jullie onder de aandacht.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte burgemeester (naam),

Langs deze weg breng ik het volgende bij u onder de aandacht.

Op zondag 15 maart 2020 heeft dansschool Global Dance Centre (GDC), (vestiging), noodgedwongen de deuren moeten sluiten door het Coronavirus. Een maatregel die we in het belang van de volksgezondheid heel goed snappen en naleven.

We hebben in het begin van de lockdown onmiddellijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van een professionele online infrastructuur, waarmee onze docenten via het internet hun lessen kunnen voortzetten. Met de kreet “STAY HOME AND KEEP ON DANCING” drukken we onze leden op het hart om solidair te zijn en thuis hun passie te blijven uitoefenen via onze online lessen en livestream workshops, daar wordt goed gebruik van gemaakt.

Het enthousiasme waarmee onze leden deze oplossing omarmen is hartverwarmend. Met video’s laten zij op sociale media zien dat ze actief en met plezier in hun slaapkamer, woonkamer, balkon of tuin dansen. Tegelijkertijd laten ze weten enorm de behoefte te hebben om weer danslessen te volgen van hun favoriete dansdocent binnen GDC. Ook wij realiseren ons goed dat de lifestyle, het sociale karakter van samen dansen en plezier hebben bij online dansen ontbreekt.

Maar ook bij onze leden, en met name bij de ouders van onze jongere leden, wordt de druk steeds groter om de dansschool onder voorwaarden weer te openen. Immers is de redenering, dans is geen contactsport.

Met de versoepelingen van maatregelen hadden we gehoopt dat Urban dansen, dat overigens binnen GDC wordt gedaan door kinderen en jongvolwassenen, groen licht zou krijgen nu groepen mensen op 1,5 meter weer samen mogen komen in bijvoorbeeld het lager onderwijs en kinderopvang.

Echter zijn we na de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 tussen wal en schip geraakt. Het was voor ons erg onduidelijk waar we toe behoren. We vallen niet onder sportscholen, noch zijn we contactberoepen. Wel dansen we binnen.

Met sociale distantie in acht genomen hebben we de balans, we kunnen verantwoord open gaan in kleinere groepen. We begrijpen dat lessen niet onmiddellijk op de oude voet en frequentie kunnen worden opgepakt. Wat we voor ogen hebben is een systeem van verkorte lessen op de dansschool, die onze docenten vervolgens online kunnen voortzetten.

Ik wil benadrukken dat Urban Dance zeker geen contactsport is. De dansers dansen niet paarsgewijs en houden elkaar tijdens de dans nooit vast. Iedere danser doet zijn/haar eigen individuele routine. Dat is de essentie van Urban Hip Hop en Street Dance.

Om u een goed beeld te geven van onze aanpak, hebben we dit schrijven onderbouwd met ons protocol (n.v.t.).

We vragen u dan ook om een herziening, waardoor we op korte termijn open kunnen gaan. Dit in het economisch belang van GDC en vitale lifestyle van onze leden.

Hoogachtend,

Nicholas ‘Shaker’ Singer (oprichter Global Dance Centre) en liefhebbers van Urban dans

 

Over GDC

Global Dance Centre is een dansschool van deze tijd. Opgericht om een belangrijke rol te vervullen in de ontwikkeling van de professionele en amateur urban danswereld.

De grootste urban dansschool van nederland

Vanuit alle uithoeken van het land komen dansers naar GDC. GDC is een begrip geworden in de Nederlandse dansscene en een broedplaats voor talentontwikkeling.

Voor iedereen!

Vanaf 4 jaar

15 dansstijlen

Hiphop,streetdance, jazz,Afrodance,modern, breakdance, heels en meer

6 dagen p/w geopend

Meer dan 250 lessen per week