Volg ons op Twitter

I love the way AAHH! Afro vibesss by Reis Fernando 🕺🏿💃🏽🕺🏿 https://t.co/XpuaAhx3ca 2 uren geleden via Facebook

Rooster wijzigingen

Alles gaat volgens plan!
Er zijn geen roosterwijzigingen.

bekijk lesrooster

Global Dance Centre & Jongerencultuurfonds Amsterdam in DelamarOm het Amsterdamse Jongerencultuurfonds te steunen, vindt zaterdagmiddag 11 november in het Delamartheater een benefiet plaats.

Het Jongerencultuurfonds wil het mogelijk maken dat elk Amsterdams kind, ongeacht het inkomen van je ouders, aan dans, zang, theater of muziek kan doen.

Klik op de paarse pijl voor meer informatie of klik hier om direct kaarten te bestellen.


Directeur Hanneke van Wees vertelt: “Vorig jaar hebben we het, dankzij een donatie, nog net gered. Maar we willen graag groeien en wat vet op de botten hebben, al was het alleen maar omdat we kinderen die een beroep op ons doen niet willen teleurstellen.” Dankzij het fonds kunnen jaarlijks méér dan 2000 Amsterdamse kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

De presentatie van de benefietvoorstelling, die ook bedoeld is om het fonds meer bekendheid te geven, is in handen van Marco Gerrits van urban dance groep ISH, die bruisende producties maakt met talenten op het gebied van skate, hiphop, rap en BMX. Gerrits presenteert de middag met performer Abdelhadi Baaddi. Samen nemen ze de openingsact voor hun rekening. 

Het belooft een sprankelend programma te worden. Zo speelt Jeugdtheaterschool Zuidoost een fragment uit de productie ‘En ze leefden nog lang en…’, gebaseerd op de theaterbewerking die Toneelgroep Amsterdam maakte van Woody Allens film Husbands and Wives. De film, die over relaties en echtscheiding gaat, is vertaald naar de leefwereld van kinderen uit Zuidoost, en is gelardeerd met stevige beats. 

Het Global Dance Centre van de bekende danser/choreograaf Shaker (hij werkte mee aan het tv-programma ‘So you think you can dance’) zal ook het podium betreden. Leerlingen van deze dansschool verzorgen een strakke hiphop-act, wat weer een fraai contrast oplevert met het klassieke duet van de Junior Company, waarin jong talent van het Nationaal Ballet is gebundeld. Het ZO! Gospel Choir, opgericht door Shirma Rouse en Berget Lewis, sluit het programma af met opzwepende Black Gospel, maar ook ingetogen soul, jazz en r&b worden niet geschuwd.

Wie een Stadspas heeft kan de benefietvoorstelling voor slechts € 5,- bijwonen. Woon je in Zuidoost, dan hoef je maar één euro extra te betalen om met de van Stadspasactiviteiten bekende  Groengrijsbussen van het Bijlmer Park Theater naar het De la Mar Theater te worden gereden. En weer terug uiteraard. Kinderen tot 18 jaar betalen €10,- .Wie geen Stadspas heeft en vòòr 15 oktober boekt betaalt € 20,-. Daarna betaal je  € 10,- meer. Dat is minder leuk voor je portemonnee, maar je steunt er het Jongencultuurfonds er wel extra mee. Info: www.delamar.nl. Zie ook www.jongerencultuurfonds.nl.